Approva Företagslån Recension

Låna pengar hos Approva Företagslån i 3 steg enligt nedan. Upp till +300 000 kr - Snabbt besked Här.
 

Bakgrund och beskrivning

Approva har som målsättning att bli framtidens globala finansbolag för både företag och privatpersoner. De presenterar sig själva som en ny generations finansbolag som främjar både innovation och kreativitet inom en annan traditionell industri.

Man ska uppnå sin målsättning och finansiella mål genom att erbjda flexibla finansieringslösningar på ett enkelt, snabbt och smidigt sätt. Genom att göra det enkelt för sina kunder tänker man att annars upptagna egenföretagare ska se det som ett lockande alternativ där man inte behöver slösa värdefull arbetstid där man annars kan skapa mervärde på att söka pengar genom belåning.

Tim Bal som är den ena av grundarna på Approva har tidigare jobbat med att hjälpa nystartsbolag kring finansiering. Medans den andra grundaren Jonathan Söderblom har drivit restaurang på Gotland under fler år. Problemet med likviditet var ofta överhängande för honom som krögare och han har på så sätt egen erfarenhet vad det skapar för mervärde att kunna ha tillgång till ett enkelt företagslån.

Approva lånar ut pengar till de flesta svenskregistrerade bolagen, oavsett om det är Aktiebolag, enskild firma eller handelsbolag. Man måste som ansökare vara folkbokförd i Sverige samt inneha F-skattesedel.
 

Approva Företagslån

Företagets betyg

7.33/10

Betyg och villkor

7 av 10
7 av 10
8 av 10
30 000 - 300 000 SEK
2 - 18 månader
24%
Nej
  Företagslån
 

Sammanfattning

Ansökan görs snabbt och smidigt, helt digitalt och pengarna finns på kontot vanligtvis redan samma bankdag som du blir beviljad ett lån.

Rak amortering gäller och du som kund betalar samma belopp varje månad.
Lånen är utan säkerhet men borgensman måste finnas.

Om ansökan görs mellan 09:00-17:00 på vardagar handläggs ärendet vanligtvis på bara 15 minuter och du får besked till din epost-adress.

Är det ett positivt besked så skickas skulderbev samt proprieborgensavtal med. När detta signerats och returnerats så sker utbetalningen till ditt företagskonto direkt. Den faktiska utbetalningstiden beror på vilken bank du använder för ditt företag.

 

Fördelar

- Snabbt och smidigt att ansöka med hjälp av BankID.
- Erbjuder prisgaranti.
- Lösningsfokuserade.
- Snabba beslut, ofta inom 24 timmar.
- Fast månadsavgift som är samma varje månad.

 

Nackdelar

- Kräver kreditupplysning (via Bisnode).
- Inga skulder hos Kronofogdemyndigheten tillåtna.
- Personligt betalningsansvarig.
- Relativt hög ränta.
- Höga kostnader vid fördröjd eller utebliven betalning.

 

Kostnader

Individuell prissättning. Vid utebliven betalning utgår dröjsmålsränta och påminnelseavgifter. Dröjsmålsränta påförs dagligen vid vart tillfälle obetalt belopp. Dröjsmålsräntan beräknas som den ursprungliga årliga kostnaden för det uteblivna beloppet plus 6% delat på 365 dagar.

Långivaren tillämpar för närvarande en tillkommande dröjsmålsränta på 24,9 procent årlig ränta på det försenade beloppet. Observera att detta kan ändras så läs alltid de gällande allmänna villkoren

 

Om företaget

Företaget Approva AB grundades av Timur Bal (eller Tim Bal som han själv klallar sig) och Jonathan Söderblom. Bolaget är registrerat som kreditgivare hos Bolagsverket sedan år 2018 och har KPMG som revisor. De står också under tillsyn hos Finansinspektionen.

Tim har enligt utsago länge varit intresserad av bank- och finans-området och vill genom Approva skapa rätt förutsättningar för både entreprenörer och redan etablerade företag.

Grundaren Jonathan berättar hur han själv frustrerats över hur storbankerna inte lyssnar på småföretagare som behöver låna kapital för att ta sig igenom en svår tid. Han själv har erfarenhet från restaurangbranschen på Gotland och säger "Nu har vi lanserat Approva som hjälper småföretagare och entreprenörer med lån, krediter och likviditetsbehov där traditionella banker inte hjälper till".

 

Kundtjänst och support

Företagsnamn: Approva AB
- Org.nr: 559168-7693

Kundservice

- Öppettider: 09:00-17:00
- Email: [email protected]
- Telefon: 073-622 69 24

Grundaren Tim's epost-adress: [email protected]
- Dela gärna med er av funderingar eller något inspirerande.

Du kan också använda deras kontaktformulär här.

 

Krav och villkor

- Svenskregistrerat bolag (AB, enskild firma, handelsbolag)
- Du som ansöker ska vara folkbokförd i Sverige
- Bolaget ska vara ekonomiskt stabilt
- Ingen skuld hos Kronofogdemyndigheten
- Inneha F-skattesedel
- Ha ett BankID som du kan signera dina avtal med

 

Räkneexempel för belåning

Lånebelopp: 80 000 kr
Återbetalningstid: 18 månader
Kostnader & avgifter: 1 600 kr
Amortering: 4 444 kr
Månadsbelopp att betala: 6 044 kr

Räntesats: 24%
Total ränta per år: 19 200 kr
Total ränta per 18 månader: 28 800 kr

Amortering: 66,66% per år
Total amortering per år: 53 328 kr
Total amortering per 18 månader: 79 992 kr


 

Vanliga frågor

Vad heter Approvas företag?

Approva AB, med organisationsnummer 559168-7693.


Är Approva reglerade av Finansinspektionen?

Ja, Approva AB står under tillsyn av svenska Finansinspektionen (www.fi.se) och har tillstånd att bedriva Verksamhet med konsumentkrediter i enlighet med lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter.
 

Mer information

Är du intresserad av att ta del av mer information gällande belåning hos Approva Företagslån så tveka inte att kontakta deras kundtjänst direkt. Vanligtvis kan man få en kostnadsfri offert utan krav.


 

Skärmdumpar

Här nedan finns en skärmdump från Approvas webbsida som den ser ut i dagsläget.

 

Nyheter om Approva Företagslån

Inga nyheter om Approva Företagslån tillgängliga, men du kan läsa andra nyheter om lån här