Minutlån.se

Varmt välkommen till oss här på Minutlån.se. Vi vet att det är tuffa tider för många och det finns som bekant mängder med olika lånesajter för den som behöver låna pengar. Det kan vara en viktig möjlighet under kortare tid för många för att klara sig från betalningsanmärkning eller liknande. Vi har därför recenserat alla de största och vanligaste lånesajterna och jämfört dem för att du enkelt ska hitta det bästa alternativet för just din situation och undvika de oseriösa aktörerna. Här kan man t.ex. enkelt hitta bästa lån i Sverige där man snabbt och utan krav på UC kan låna pengar.

Här jämförs bland annat lånevillkor, ränta, krav på säkerhet, minsta belopp man kan låna, maxbelopp som lånas ut, hur snabbt man får pengarna utbetalda och mycket annat. Missa inte att kolla in topplistan med de bästa privatlånen just nu. Vi har även recenserat de bästa långivarna för företag och betygsatt dem samt ordnat dem i en separat topplista för bästa företagslånen här.

Topp 3 bästa privatlånen

CashBuddy

Betyg: 9 / 10
Låna upp till
25 000 SEK
”Cashbuddy - snabbt och enkelt att låna”

Avida Finans

Betyg: 9 / 10
Låna upp till
500 000 SEK
”Samla lån och krediter, sänk din månadskostnad”

Lendo

Betyg: 7.67 / 10
Låna upp till
600 000 SEK
”Låna upp till 600 000 kr - få förslag från 35 banker”
›› Hela topplistan med privatlån

Senaste lånenyheterna

Här nedan kan du se de senaste nyheterna från svenska lånemarknaden. Genom att hålla sig uppdaterad om det senaste som händer på marknaden kan vi också hjälpa dig att hitta de bästa alternativen.

Skatteavdrag du inte vill missa att göra vid din deklaration 2023

Publicerad 14 mars 2023, 08:32
Idag den 14 mars är första dagen som det går att deklarera, om du har fått din deklaration via en digital brevlåda som till exempel Kivra. Men även om du har fått en förtryckt deklaration och ...
›› Läs hela artikeln

Vad du ska tänka på när du kombinerar ekonomin med din andra hälft

Publicerad 28 februari 2023, 09:35
Att kombinera din ekonomi med din partners ekonomi är inget litet beslut. Ekonomi inkluderar finansiella mål, krediter, skulder och stora beslut som att köpa ett hus eller skaffa barn. Detta inklud...
›› Läs hela artikeln

Hur fungerar kreditkort?

Publicerad 13 februari 2023, 10:42
När du behöver göra ett köp eller betala en faktura kan kreditkort erbjuda både bekvämlighet och potential att spara pengar om du tjänar tillbaka en del av det du spenderar i belöningar. Samti...
›› Läs hela artikeln

Topp 3 bästa företagslånen

Capcito Företagslån

Betyg: 9 / 10
Låna upp till
15 000 000 SEK
”Snabbt, smart och på era villkor”

Ponture Företagslån

Betyg: 7 / 10
Låna upp till
40 000 000 SEK
”Bästa företagslån, till RÄTT villkor och RÄTT pris”

Fakturino

Betyg: 8 / 10
Låna upp till
4 000 000 SEK
”Jämför 30+ olika företagslån på ett ställe”
›› Hela topplistan med företagslånVarför använda sig av företagsbelåning?

Företagslån skiljer sig från lån till privatpersoner på det sättet att de lånar ut pengar till juridiska personer. Tack vare detta kan man ta in pengar i enskilda firmor, aktiebolag, kommanditbolag och liknande för att fylla på kassan. Oftast gör man det under en kortare tid, t.ex. för att ha likviditet under lågsäsong om man är ett bolag som påverkas av säsongbetonade intäkter. Det kan också vara ett lån som nyttjas av företagare för att göra nysatsningar, för att öka omsättningen och i slutändan tjäna ännu mer pengar. En restaurangägare som kanske behöver uppgradera sina ugnar för att effektivisera eller varför inte IT-företaget som behöver investera i ny hårdvara, datorer eller servrar. Kanske en småföretagande säljare som behöver investera i ny presentationsutrustning för att nå ut till sina kunder proffsigare och på så sätt öka både omsättning och intäkter under året.Senaste 3 långivarna

GoodCash

Betyg: 6.66 / 10
Låna upp till
50 000 SEK
”Låna upp till 50 000 kr”

Viiga Lån

Betyg: 7 / 10
Låna upp till
40 000 SEK
”Snabbt lån på upp till 40 000 ”

Loanstep

Betyg: 5.66 / 10
Låna upp till
25 000 SEK
”Låna upp till 25 000 kr hos Loanstep”

3 nya företagslångivare

Här nedan hittar du de allra nyaste långivarna som ger lån till företag. Har du inte ansökt om lån hos dem än så kan det vara värt att utvärdera dem redan idag. Att söka lån till sitt företag kan ibland tyckas både krångligt och tidskrävande. Hur kompmlicerat det är varierar givetvis beroende på vilket företag man ansöker om lån hos men i princip samtliga bolag är numera relativt snabba eftersom de vet att det kan vara viktigt för dig som kund att få tillgång till pengar. F6ouml;r att inte hamna på obestånd kan det ibland vara smart att ta en kredit i ett tidigare skede snarare än senare om man riskerar att förlora intäkter eller rent av hela kunder. Du som företagare bör titta på en helhetsbedömning.

Fakturino

Betyg: 8 / 10
Låna upp till
4 000 000 SEK
”Jämför 30+ olika företagslån på ett ställe”

Kompar

Betyg: 7.66 / 10
Låna upp till
7 000 000 SEK
”Jämför företagslån upp till 7 miljoner”

Fedelta

Betyg: 8.33 / 10
Låna upp till
1 000 000 SEK
”Flexibelt företagslån”
›› Alla privatlån›› Alla företagslånVad ska man tänka på när man lånar pengar?

Låneföretagen lånar inte ut pengar bara för att vara schyssta. De tjänar pengar på just att låna ut till privatpersoner och företagare som är behov av kapital av många olika anledningar. Generellt sett så är låneföretagen medvetna om att en utlåning innebär en risk. Ju högre risk desto högre ränta brukar lånebolagen kräva från sina kunder. Detta just för att tjäna pengar tillräckligt på de som betalar för sig så att det ska löna sig för dem och eventuellt täcka upp för de lån där de inte får tillbaka sina pengar från låntagare som hamnar i en situation där skulderna behöver skrivas ner eller där kunden i slutändan hamnar i skuldsanering. För att inte hamna i en nedåtgående spiral bör man noga avväga vilken kostnad man kommer mäkta med att tillbaka månatligen till långivaren.

Att välja en långivare där man snabbt får ut pengarna kan vara ett alternativ som passar dig som behöver tillgång till pengar snabbt, men då är ofta också räntorna högre eftersom de låneföretagen tar ut extra avgifter för just snabb hantering och därmed en viss högre risk för dem. Det är viktigt att se och förstå vad räntan man betalar för lånet kommer att bli i slutändan just av den anledningen. Hög ränta innebär hög kostnad. Räntan som anges är vanligtvis beräknad per år och beloppet multipliceras med lånebeloppet och slås ut per månad för att visa vad den månatliga kostnaden hamnar på. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta låneföretaget innan du skickar in din låneansökan. Då kan de förklara mer i detalj, specifikt baserat på det belopp du vill låna. Vi har också försökt illustrera kostnaderna genom att ha med räkneexempel för respektive långivare i recensionen, för att på så sätt visa vad de olika lånen kostar.