Lendify säljs till danska Lunar

Det svenska kreditbolaget Lendify säljs till Lunar. Lunars köp är ett sätt för dem att växa sig större och det inom konsumentlån och sparande. Det är även ett viktigt steg för dem att kunna fortsätta in expansion i Norden. Lunar lanserade nyligen sin delbetalningstjänst med namnet Buy Now, Pay Later och nu får man även med Lendifys kunnighet inom konsumentlån och inom krediter.

Lunar har följt Lendify under en längre tid. De har imponerats av deras kreditmodell och moderna sparandetjänster. Lunar har ett stort insatt kapital och deras köp av Lendify ger dem nu en möjlighet att använda dessa pengar i utlåning. Lunar säger att köpet av Lendify är en perfekt match. Det tack vare bolagets historia, kultur och framtidsvision-

Under flera år så har Lendify varit ett av Sveriges hetaste fintech-företag. de var även tidiga innovatörer inom just konsumentlån i och med deras peer-to-peer erbjudande. Nu kan Lendify och Lunar tillsammans bygga ett bolag som får en dominerade ställning i den finansiella sektorn och kan sätta kunden främst i alla lägen.

Ingen av parterna har tillkännagett hur mycket Lunar betalat för Lendify. Lunar har skrivit att de enligt avtal köper Lendify med en låneportfölj på cirka 300 miljoner euro och 40 000 aktiva spar- och lånkunder. Man kommer även att driva Lendify som en självständig plattform. Det innebär att de kommer att erbjuda lån under båda varumärkena.

Enligt Lendifys styrelseordförande Elisabet Lundgren så kommer denna transaktion att göra ett ordentligt avtryck på marknaden. Det eftersom Lunar och Lendify kompletterar varandra väldigt bra. De kommer som en bankutmanare tillsammans att vara väl positionerade för fortsatt stark tillväxt.

I och med att Lunar förvärvar Lendify får de även med ett talangfullt team som kommer att jobba nära det svenska Lunar-teamet. Transaktionen inväntar myndighetsgodkännande och förväntas stängas i mitten av maj.

Mer om detta köp går att läsa om genom att besöka Lunars hemsida.

Lunar

Lunar är en modern nordisk bank som grundades 2015 i Danmark. De har en app att ladda nere och den finns inte bara i Danmark utan även i Sverige och Norge. Appen har över 250 000 privata användare. Bland investerarna i bolaget finns Chr. Augustinus Fabrikker, Seed Capital och Greyhound Capital. Totalt har Lunar tagit in +100 miljoner euro i investeringar och fick en europeisk banklicens 2019.

Lunar är en digital bank-app utan fysiska bankkontor. Appen och det tillhörande VISA kortet är gratis. Det går att ansluta sitt nuvarande bankkonto till deras app så att du får en fullständig översikt över din ekonomi och har allt samlat på ett ställe.

Lendify

Lendify är en marknadsledande svensk betalningsleverantör med tillstånd som betalningsinstitut från den Svenska Finansinspektionen. Lendify grundades 2014 och har byggt en datadriven kreditmotor som erbjuder både lån utan säkerhet genom balansfinansiering och peer-to-peer-lån. Lendify har tidigare tagit in 90 miljoner euro i kapitalfinansiering och 500 miljoner euro i finansiering för lån.

Lendify har även ett lojalitetsprogram som heter Lendify Rewards. Du samlar poäng genom att bland annat betala din månadsfaktura i tid. Poängen som du samlar in ger dig en ränterabatt som är förutbestämd beroende på din startränta.