Spara pengar genom att samla lån

Spara pengar, genom att låna pengar, är det ens möjligt? Jo, det är det faktiskt. Grejen är ju att om du idag har flera små lån och krediter, så kostar dessa dig en hel del varje månad i amorteringar och i räntekostnader. Om du istället väljer att ta ett samlingslån som du sedan använder för att betala av alla dessa med, ja då får du kvar ett enda lån. Ofta kan ett samlingslån även ge dig bra mycket bättre ränta.

Vad är ett samlingslån?

Samlingslån är som det låter, ett sätt att samla lån på. Ibland så kan det kallas för saneringslån eller skuldfinansieringslån, men det vanligaste man hör är just samlingslån. Det är ofta en högre summa som detta lån är på. Det just för att du ska kunna betala av alla dina andra lån och krediter med det. Det vanligaste sättet att ansöka om ett sådant här lån är via en låneförmedlare, så som Lendo, Advisa, Sambla och så vidare.

Om du vill söka ett samlingslån så är det bra att räkna samman vad du har i lån och krediter idag. Då får du fram den summa du behöver ansöka om. Förhoppningsvis kan du då få lån på den summan, så att du kan betala av alla andra långivare. En del banker eller kreditgivare har så kallat lösenkrav. Det innebär att de betalar skulden eller skulderna åt dig.

Fördelar med att samla dina lån

Ett samlingslån kan ses som en ekonomisk sanering. Du slipper ha flera olika ställen du betalar varje månad. Du får därmed bättre koll på det hela. Ett samlingslån ger även bättre ränta, bättre kreditbetyg på sikt samt att det faktiskt kan ge dig en bättre självkänsla. Sedan så sparar du pengar!

Få ordning på ekonomin

Samlar du dina lån så gör det att det blir bra mycket lättare för dig att hålla ordning på din ekonomi. Om du har många lån att betala på så kan betalningsdatum variera, det ska betalas på olika sätt, vid olika tillfällen. Tar du ett samlingslån så blir du av med alla räkningar och har bara kvar en enda, för det större lån du tog. Det är då även lättare att se vad du kan ha kvar i slutet av månaden. Dessa kan du med fördel spara på ett sparkonto för framtida behov.

Spara pengar

Att samla dina lån leder som sagt till att du kan göra en del besparingar. Inte nog med att du amorterar en viss summa per lån varje månad, varje lån kommer ju även med sin egen räntesats. Dessutom kan olika lån även komma med andra avgifter som ska betalas. Många gånger så innebär det att du betalar bra mycket mer pengar tillbaka än vad du faktiskt lånade en gång i tiden. Det kan alltså bli ganska dyrt att ha många små lån och krediter. Räntor och avgifter som samlas på hög kan bli en hel del att betala av på varje månad. Samlingslån gör att du kan spara in en hel del pengar varje månad.