Spartips i vardagen

Det finns flera saker som du kan göra för att spara pengar för att få mer över till annat. Att se över hela din ekonomi och kolla över vad det är du betalar för kan spara dig en hel del pengar. Men även de små sakerna i vardagen kan ge stora effekter.

Det du bör göra allra först, det är att starta upp ett månadssparande. Sätt upp ett automatiskt månadssparande, så att det dras direkt då lönen kommer. Då märker du inte av dessa pengar på samma sätt om du skulle föra över det manuellt.

Spara pengar på att skippa saker i vardagen

Att skippa vissa saker kan göra att du sparar in pengar, som du kan lägga på annat eller lägga in på sparkontot. Ett bra tips är att helt sluta med take-away kaffe. Om du köper en sådan varje dag på väg till jobbet, så kostar det dig 8 400 kr/år om man räknar med att en take-away kaffe kostar 35 kr.

Om du snusar eller rökar, så kan det även här vara värt att skippa det! Om du röker röker ca 10 cigaretter per dag och lite fler på en helg så röker du upp ungefär 4 paket per vecka. Räknar man att ett paket cigaretter idag kostar 60 kr, så är kostnaden 240 kr/per vecka. På ett år blir det 12 480 kr!!

Om du snusar och det en halv dosa per dag, så gör du av med ca 4 dosor per vecka. En snusdosa kostar idag ca 45 kr. Det betyder att det kostar dig 180 kr/vecka.

Har du ett gymkort, men sällan är där? Säg upp det! Du kan spara en massa på att träna gratis ute i naturen! Du kan löpträna, promenera eller cykla.

En annan sak du bör skippa, det är att äta lunch ute varje dag. Ta med dig matlådor till jobbet istället. Du kan ju göra storkok på helgen och frysa in!

Behöver du pengar snabbt?

Om det är så att du behöver pengar snabbt, så kan du ju testa att sälja dina begagnade prylar via Blocket, bakluckeloppis, bloppis, auktionshus, Tradera eller Facebook. Är det snabbare än så du behöver ha pengar, så kan du testa att låna via någon av dessa:

Samla dina lån och krediter

Ett annat sätt att spara på, det är att låna! Det kanske låter konstigt att låna pengar för att spara pengar. Men det hela handlar då om att ta ett så kallat samlingslån. Genom att samla dina lån på samma ställe kan spara tusenlappar, samtidigt som det bara blir en faktura att betala. Det finns idag flera banker och långivare som erbjuder samlingslån. Det allra bästa är att gå via en förmedlare som Lendo eller Advisa. Det eftersom att de samarbetar ofta med upp till så många som 40 olika banker.

Givetvis kan du själv välja en enda aktör som erbjuder dig att samla lån. Du har då bland annat Marginalen Bank, Coop medmera bank, Bank Norwegian och flera andra att välja mellan!


Ansök hos
Bank Norwegian

Betyg: 7/10
Minsta lånebelopp: 5000 SEK
Max lånebelopp: 600000 SEK
Ränta: 4.99% – 22.99%

Beskrivning: Låna pengar utan säkerhet hos Bank Norwegian