Vad är bäst, söka via förmedlare eller direkt hos en kreditgivare?

Idag finns det ju flera olika sorters lån att välja mellan. När det gäller lån så som privatlån eller samlingslån, så kanske du funderar på vad som passar bäst, om det är att söka via en låneförmedlare, eller om du ska välja en specifik kreditgivare att söka hos. Är det ett sms lån eller mindre lån, så är detta något som inte finns att hitta hos låneförmedlare, så de får du helt enkelt ansöka om hos en kreditgivare. Som till exempel Daypay eller Loanstep.

När det handlar om att samla lån, alltså att få ett större lån, så att du kan betala av alla dina små lån och krediter, ja då är det bästa alternativet att du går via en låneförmedlare. Du har bland annat dessa:

Fördelen med att gå via en låneförmedlare, det är att de samarbetar med flera olika långivare. Det innebär att du med en enda ansökan kan få flera förslag från flera olika banker. Tänk dock på att inte söka hos flera låneförmedlare samtidigt, då det kan ge dig allt för många UC-förfrågningar. Välj den låneförmedlare som känns bäst för dig!

Hitta rätt kreditgivare

Idag är det som så att för att en långivare ska kunna erbjuda krediter till företag och privatpersoner så måste de ha tillstånd från Finansinspektionen. En del långivare, de är mer fördelaktiga än andra. Det hela handlar om hur stor summa det är du vill låna samt hur lång löptiden ska vara. Det allra enklaste sättet att låna pengar på, det är just att gå via en låneförmedlare. Det både för privatlån och för samlingslån.

Alla låneförmedlare listar de kreditgivare och banker som de har ett samarbete med. Så när du ansöker via en låneförmedlare, så går den ut till alla de bankerna som de samarbetar med, som sedan kan välja om de vill ge dig förslag på lån eller inte. Du får en översikt på de som kan tänka sig låna ut, vad för summa de är villiga att låna ut och vad räntan blir.

Vad behöver du låna till?

Idag finns det ett par tillfällen i livet, där det krävs ett lån. Det kanske är så att du vill låna pengar till en bil, eller så är det en oväntad utgift du måste lösa omgående. Om du har lånat lite här och lite där under åren, så kanske det kan vara värt att satsa på att ta ett samlingslån. Det är ett sätt att förbättra din ekonomi på.

Genom att ansöka om lånet via en låneförmedlare så är det rätt så lätt att hitta ett bra lån som passar dig. Det tas dessutom bara en enda kreditupplysning, men du får förslag på flera kreditgivare som kan erbjuda dig lån.

En låneförmedlare samarbetar ofta med rätt så många långivare. Efter du gjort en ansökan om ett lån via dem, så kommer de skicka denna ansökan till alla som de samarbetar med. De i sin tur kan välja om de vill erbjuda dig ett lån eller inte.


Ansök hos
Lendo

Betyg: 7.67/10
Minsta lånebelopp: 10000 SEK
Max lånebelopp: 600000 SEK
Ränta: 2.95% – 29.95%

Beskrivning: Låna upp till 600 000 kr – få förslag från 35 banker