Vad är en kontokredit?

Ibland är det kanske så att du letat efter ett lån och stött på ordet kontokredit. En del långivare har denna form av utlåning, istället för att låna ut en summa pengar, som ska betalas tillbaka. Kontokrediten i sig är som ett slags kreditkort kan man säga, fast online. Det ska inte förväxlas med kortkredit, som är en kredit som kopplas samman med ditt vanliga bankkort.

Bland de långivare som idag har så kallade kontokredit finns dessa:

En kontokredit är ett lån på en viss summa, men skillnaden är att du kan återanvända pengarna så att säga. Så fort du betalar av på din kontokredit, så fylls den på igen. Det gör att du senare kan ta ut pengar igen. Det är inte heller ett måste att ta ut hela krediten du blir beviljad. Så om du får beviljat 30 000 kr, så kan du välja att ta ut 15 000 kr. Du betalar då bara ränta på de pengar du tagit ut. Sedan kan du även välja att ta ut hela krediten.

Kontokredit utan UC?

Alla som erbjuder kontokredit, de måste ta någon form av kreditupplysning. En del gör det via UC, andra via Bisnode eller Creditsafe. Det är många idag som inte vill att kreditbetyget ska försämras. Dessvärre kan det göras genom allt för många förfrågningar. Om du väljer en kontokredit utan UC, så påverkas inte ditt kreditbetyg hos UC.

Fördelar med kontokredit

Det finns en hel del fördelar att välja en kontokredit före ett vanligt snabblån. Den låter dig låna pengarna igen, flera gånger om, ifall du skött återbetalningarna. Oftast även utan att det görs en ny kreditupplysning. Bara du har plusbelopp på krediten, så kan du oftast begära nytt uttag.

Att ha en kontokredit, det kostar dig absolut ingenting, så länge du inte använder den. Du kan alltså ansöka om en kontokredit, utan att ta ut. Först när du begär uttag, så får du betala ränta och det på vad du har tagit ut.

Många av de som erbjuder kontokredit idag, de har så att de betalar ut direkt efter du begärt uttag. Det gör att du kan få tillgång till dem direkt då du behöver dem.

Din kontokredit kan användas som en slags buffert om du vill. Perfekt att ha om det är så att du skulle få några oförutsedda utgifter.

Du får en större frihet med en kontokredit, än med ett vanligt lån. Du kan själv välja hur stor summa av den beviljade krediten du vill använda dig av.

Vanliga villkor för kontokredit

Villkoren för en kontokredit kan skilja sig åt, beroende på hos vem du lånar. Så när du ansöker om en sådan, se då till att du läser igenom alla villkoren, så att du vet vad som gäller! Kolla även hur återbetalning ska ske och vad det är i ränta.

Vilken kontokredit är den bästa?

Vilken kontokredit som är bäst, det är upp till dig att avgöra. Dock kan det ses som en bra kontokredit om de har en låg ränta, samt snabba uttag. Det är även bra om de har så att du kan betala tillbaka hela krediten direkt, om du vill det.


Ansök hos
Tryggkredit

Betyg: 8/10
Minsta lånebelopp: 1000 SEK
Max lånebelopp: 30000 SEK
Ränta: 22.5% – 24.97%

Beskrivning: En trygg och flexibel kontokredit.