Så överlever du fattiga januari

Det är den tiden på året vi alla fruktar igen, vi kollar vårt banksaldo efter en tung, men ändå rolig jul fullspäckad med festliga fester, dyra presenter till släktingar som du inte sett på flera år och kanske en allt för kostsam glögg. Julen kan definitivt tömma bankkontot en hel del så att januari känns lång innan nästa lön dyker in på kontot. Ett snabbtips är att ta en kontokredit som Viaconto eller Flexkontot, för att snabbt fylla på med pengar på ditt eget konto.

Den här artikeln kan även vara till stor hjälp för att du ska kunna komma över den stress och deppighet du känner samt för att och hålla vid dina nyårslöften. Det genom att ge några tips om ekonomiskt välbefinnande som passar ett nytt du 2023.

Få inte panik!

Det som är gjort är gjort, och du hade en fantastisk tid att göra det! Med pandemin som tar upp det mesta av våra liv, förtjänade vi alla verkligen att ha en härlig jul. Nu kan du ta den här månaden att reflektera och budgetera i enlighet med din personliga ekonomi. Börja med att göra en realistisk bedömning av var du är, hur mycket du är skyldig och när det behöver betalas tillbaka.

Prioritera

Räkningar som bolån, hyra och hushållstjänster är de vanligaste viktiga skulderna att sätta först den här månaden. Se till att du har tillräckligt mycket avsatt i din budget för att täcka dessa först, såväl som eventuella skyldigheter som barnomsorg, medicin eller kreditkortsräkningar. När detta är gjort kan du sedan budgetera dina personliga utgifter därefter.

Handla smart

Januari är inte så illa, det här är månaden för att dra full nytta av januariförsäljningen! Du kan få erbjudanden på detaljhandel och matinköp och till och med sälja gamla eller oanvända kläder och föremål online för lite extra pengar i fickan. Den här idén gäller även oönskade julklappar, men det har du inte hört från oss!

Sköt om dig själv

I januari är det alltför vanligt med depression och ångest att skjuta i höjden efter julöverskott med ett rekordantal av samtal till skuld- och mentalvårdsjourer. Det kan vara särskilt tufft för dem i åldrarna 25–54.

54 % av oss tycker att janauri är svårare än resten av året. Försök att komma ihåg att starten på ett nytt år är en ny tabell, ny budget och med initiativ som vit januari, vegetarisk janaari med flera andra, så kan en hälsosam kropp och bankbalans vara nyckeln till ett friskt sinne.

Snabbtips: Om överutgifter i december börjar bli en årlig rutin för dig, varför inte försöka spara detta år? Det kanske känns som en livstid borta ännu, men om din budget kan sträcka sig för att lägga undan småbelopp varje månad, kommer du att ha ett helt års besparingar för att unna dig julen nästa år utan att sätta för mycket press på ditt bankkonto! Ni kommer säkert att tacka er själva senare för att ni är så proaktiva.

Med några enkla medel och organisationsförmåga är du på väg mot en stress- och ångestfri januari, och en helt botad ekonomisk julbaksmälla.


Ansök hos
Flexkontot

Betyg: 6.33/10
Minsta lånebelopp: 3000 SEK
Max lånebelopp: 30000 SEK
Ränta: 39.48%
Beskrivning: Kontokredit upp till 30 000 utan UC

›› Läs Flexkontot recension›› Gå direkt till Flexkontot här OBS! Detta är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du att få en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen för din kommun. Kontaktuppgifter finns på sajten hallåkonsument.se.