Enkla och billiga sätt att fira nyårsafton

Även om det för närvarande är lite knapert med pengar för många så betyder det inte att vi ska sluta ha kul. Då kan det vara bra med några enkla och billiga sätt att fira nyårsafton hemma. Visst kan du ta ett snabblån som hos Tryggkredit eller daypay för att få lite extra på kontot till nyår. Men det är inte ett måste att lägga en massa pengar på att fira.

Förståeligt nog är alla inne på att snart fira jul, men nyår är inte långt borta. Du kanske inte möjligheten att ha en stor eller köpa den dyraste champagnen, men du kan ändå göra något. Oavsett om du ska fira med vänner eller familj så finns det enkla och billiga sätt att fira på.

Fira nyår hemma

När du tänker på att fira nyår tänker du kanske på på att klä upp dig och gå på fester eller fina evenemang. Att fira hemma med dina vänner, det är lite mer intimt samt att det inte heller behöver kosta allt för mycket pengar.

Att stanna hemma är ett snabbt sätt att spara pengar istället för att gå på krogen. Men du kan alltid gå till en väns eller familjemedlems hus för att fira in det nya året med dem. Du kan även vara värd för festen, men satsa då på knytkalas. Alltså att alla tar med sig en sak var att äta tillsammans, alternativt att alla tar med sig det de själva vill äta och dricka. Ett ytterligare alternativ är att ni alla handlar tillsammans och delar på vad det kostar samt sedan lagar maten tillsammans. Bestäm er för om det ska vara enkelt med buffé, eller om ni vill köra trerätters.

Du kam göra en bra lista med musik på Spotify för alla att lyssna på. Eller varför inte köra karaoke tillsammans?

Enkelt på egen hand

Om du inte är en festperson och föredrar en lugn kväll, ja då är det bara att stanna hemma och tala om för alla att du ska göra det. Att vara ensam kan vara riktigt mysigt, eftersom du då kan titta på dina favoritfilmer, roliga TV-program eller vad du vill. Du kan även laga din favoritmiddag, mysa i pyjamasen och njuta av kvällen.

Om du bor med andra och vill göra något, men ändå vill ha ett billigt sätt att fira nyår hemma, då är brädspel ett riktigt bra alternativ. Ha en spelkväll där du har en turnering i ett visst spel, eller så väljer dina vänner/familj ett spel som ni kör omgångar av tills klockan ringer midnatt.  Det är bara att ställa fram snax till alla och köra!

Det är inte ett måste att göra nyårsafton komplicerad, eller att lägga ut en massa pengar på denna afton! Det är bättre att spara dessa pengar till nästa år. Det så att du kan ha en bra ekonomi att starta det nya året på.

Gör en bra budet i januari

När nyårsafton är över så är det inte fel att sätta dig med din budget och styra upp året som kommer. Kanske det är dags att börja spara lite mer? Diu kan hitta bra tips kring budgetar och sparande i våra tidigare nyheter.

 


Ansök hos
Tryggkredit

Betyg: 8/10
Minsta lånebelopp: 1000 SEK
Max lånebelopp: 30000 SEK
Ränta: 22.5% – 24.97%

Beskrivning: Flexibel kontokredit med uttag när du vill