Anställningsformer och hur de påverkar din kreditvärdighet

Något många tror, det är att det är ett måste att man ska ha en fast anställning för att kunna få ett lån. Detta stämmer dock inte. Däremot är det så att vad du har för anställningsform det påverkar vad du kan få för ränta av olika långivare och banker. Så ju säkrare anställningsform du har, desto bättre lånevillkor brukar det generera. Så har du tänk att söka ett samlingslån hos till exempelvis Sambla eller hos Lendo, så kan det vara bra att veta att de bland annat kommer att kolla på vad för slags anställning du har.

När det gäller olika anställningsformer, så brukar de vanligaste vara fast anställning, eller tillsvidare som det även heter. Sedan finns även provanställning och visstidsanställning. Din kreditvärdighet, den bedöms delvis av vad du har för anställningsform. Detta påverkar i sin tur vad banker eller långivare är villiga att ge dig i ränta. Långivare måste bedöma din återbetalningsförmåga på ett bra sätt och för att göra det så tar de då bland annat hänsyn till dina inkomstuppgifter samt att de även kollar på hur länge du har jobbat hos din nuvarande arbetsgivare.

Går det att få lån utan fast anställning?

Bäst förutsättningar för att få ett lån med en låg ränta, det har du som tillsvidareanställd, eller fast anställd som det även kallas. Har du en annan typ av anställningsform så ger det dig ett något försämrat utgångsläge. Dock betyder det inte att det är helt omöjligt att du ska få ett lån.

Att ansöka om ett lån, utan att du har en fast anställning, det behöver inte vara särskilt krångligt. Vill du öka dina chanser till ett bra lån med låg ränta så kan du ansöka tillsamman med en medlåntagare. Då kommer bankerna och långivarna att se två inkomster, som de kan bedöma.

Öka dina chanser genom att förbättra din kreditvärdighet

Ett annat sätt att ytterligare öka dina chanser till ett bra lån, det är att förbättra din kreditvärdighet. Enklaste sättet att göra det på, det är att samla befintliga lån och krediter. Det med ett så kallat samlingslån. Din kreditvärdighet förbättras tack vare att du har ett större lån istället för en massa små lån, avbetalningar och krediter. Detta eftersom du då kommer ner i kostnad.

Tänk även på att din kreditvärdighet påverkas även av antalet gånger du gör en kreditupplysning. Detta gäller särskilt om du gör dem under en mycket kort period. Du bör därför göra ditt bästa för att hålla ner på antalet kreditupplysningar. Om bankerna eller långivarna ser att du har många kreditupplysningar på kort tid, så kommer de att tolka det som att du har försökt att samla på dig flera lån samtidigt. Det gör då att det finns risk att du inte klarar av att betala tillbaka. Sedan spelar det mindre roll om du faktiskt tagit lån innan eller inte.

När du vill ansöka om ett lån, se då till att använda dig av en låneförmedlare. Då får du en bra jämförelse av låneerbjudanden, det med endast en kreditupplysning via UC.


Ansök hos
Sambla

Betyg: 8/10
Minsta lånebelopp: 5000 SEK
Max lånebelopp: 600000 SEK

Beskrivning: Samla dina lån med Sambla