Hur du sparar pengar på bästa sätt – boosta din vardagsekonomi

Vi går mot ett nytt år och inför 2023 så kan det vara bra att se över en del saker för att på bäst sätt spara pengar. Det kanske känns svårt att göra det nu, i dessa tider då det är inflation och snabbt stigande räntor. Men det är aldrig fel tid att börja spara eller göra så att dina pengar räcker till mer. Därför så delar vi med oss av våra bästa spartips.

Våra bästa spartips

Vårt allra första spartips är att samla lån och krediter med ett samlingslån. Det bästa är att ansöka via en låneförmedlare som till exempelvis Sambla, Lendo eller Advisa. Ett samlingslån är helt enkelt att du ansöker om ett enda större privatlån till en och samma ränta. Det gör att du kan spara pengar!

En annan sak du kan göra för att spara pengar, det är att se över dina prenumerationer och abonnemang. Flera löpande utgifter varje månad gör lätt att dina kostnader springer iväg.

Du kan även jämföra lån och banktjänster. Det är inte ett måste att ha en enda bank för alla dina banktjänster. Precis som med alla andra varor och tjänster är det bra att jämföra räntor, avgifter och återbetalningstider hos olika banker.

Mat är något som har kommit att bli allt dyrare så nu är det mer noga än någonsin att inte slänga saker i onödan. Se till att bli matsmart och handla efter en bra lista. Se även till att alltid frysa in slattar och mat som håller på att bli gammal eller gör ett storkok av din kylrensning. Skippa även att äta ute och köpa takeaway-kaffe. Gör matlådor samt ta med en termosmugg med kaffe hemifrån!

Det kan vara smart att även försöka få in mer pengar och det kan du göra genom att sälja av saker du inte behöver eller vill ha längre.

Shopping är något du bör göra med måtta och ska du handla, se till att vara smart. Snart är det till exempelvis Black Friday, som är en dag eller rättare sagt en hel vecka numera med en massa bra rabatter! Du kan också hålla utkik kontinuerligt efter kampanjer och extrapriser på mer löpande utgifter som kläder och hudvårdsprodukter.

Även elen är något som blivit allt dyrare, som vi tidigare har skrivit om. Nu verkar det som att elen i vinter kanske inte kommer bli så dyrt som förutspått, men dyrare än vanligt, så se till att jaga energitjuvar för att undvika dyra elräkningar.

Några snabba tips är att korta ner duschtiden, sänka inomhusvärmen, torka tvätt på torkställning i stället för i torktumlaren, sänka effekten på köksfläkten, släcka lamporna i rum du inte befinner dig i och stänga av apparater som står i standby-läge.

Månadsspara

Sedan är det inte fel att lägga upp en stående överföring till ditt sparkonto. Det i samband med då du får lön. Dras det en summa den 25e varje månad, så kommer du snart inte märka av det, utan kommer att spara på bra utan att du saknar dessa pengar.  Tänk på att även minste lilla summa efter ett tag kan växa sig stort. Du kan därmed börja spara lite för att sedan öka upp det när ekonomin väl tillåter det.


Ansök hos
Sambla

Betyg: 8/10
Minsta lånebelopp: 5000 SEK
Max lånebelopp: 600000 SEK

Beskrivning: Samla dina lån med Sambla