Så sänker du dina kostnader på dina olika räkningar

Behöver du hitta mer pengar i din budget? Att utvärdera olika sätt att sänka dina räkningar på är ett bra ställe att börja.

Små justeringar kan hjälpa dig att spara på allt från matvaror till villaförsäkringar. Stora saker som hyra, bolån och bilbetalningar kräver mer arbete, men kan ge en större budgetökning. Visst kan ett lån från till exempel CashBuddy ge dig extra pengar en månad eller två, men vill du ha över mer pengar varje månad, så gäller det att se över var och vad du kan spara in på.

Boendekostnader

Att sänka dina boendekostnader är lite mer arbete än att till exempel sänka din dagligvaruräkning, men att göra det kan ge stora besparingar. Äger du ditt hus, så kan du se över om det går att göra något med bolånet. Hyr du, så kan det vara bra att se över om det är möjligt att flytta, till mindre och billigare lägenhet. Är du ensam kan en inneboende som betalar även det vara idé.

Allmänna tjänster och avtal

Varje månad har du räkningar att betala som gäller el, internet, mobilen med mera. Här kan du göra stora besparingar. Utvärdera även vilka streamingtjänster du faktiskt använder – och vilka du inte har rört på ett tag. Om du avbryter dessa oanvända tjänster sparar du pengar varje månad.

Transportkostnader

Transportkostnader, oavsett om det gäller en bil eller ett månatligt tunnelbanekort, eller busskort, faller i kategorin “behov” i de flesta budgetar. Hitta mer utrymme i din budget genom att sänka vad du spenderar på att ta dig runt varje månad.

Mat

Du behöver förmodligen inte äta smörgåsar med jordnötssmör eller snabbnudlar för att minska dina matkostnader. Byt istället till butiksmärken i mataffären och dra nytta av happy hour-erbjudanden när du äter ute.

När du ska handla, gör en inköpslista. Du är mindre benägen att spendera för mycket om du har en plan. Dessutom kan du leta efter kuponger och spara ännu mer på dina matvaror. Välj även gärna butikens egna varumärken, då de ofta är billigare.

Skulder

Du kan även sänka dina kostnader på de skulder du redan har idag. Det genom att ta ett så kallat samlingslån. Det kan vara smart då att gå via Lendo eller Advisa för att söka detta. Ett större lån kostar oftast mindre än många små.

Medlemskap

Dina månatliga prenumerationer kanske inte känns så mycket, men 79 kr här 99 kr där kan läggas snabbt ihop till mycket pengar. Överväg att säga upp medlemskapet på gymmet och träna ute eller hemma istället. Om du prenumererar på tidningar, så avbryt dessa och satsa på att läsa gratis på nätet eller på biblioteket.

Glöm inte att spara

Om du lyckas med att göra din budget bättre med mer pengar över, se då till så att du tar en stor del av dessa pengar och sparar. Det kan vara bra att ha två sparande. En för buffert, alltså oväntade utgifter och ett sparande för saker du vill köpa eller saker du vill göra. Det är rätt smart att ha ett bra sparande eller flera!


Ansök hos
CashBuddy

Betyg: 9/10
Minsta lånebelopp: 5000 SEK
Max lånebelopp: 25000 SEK
Ränta: 26.05%
Beskrivning: Cashbuddy – snabbt och enkelt att låna