Bästa ekonomiapparna 2021

Att ha en god ekonomi, det handlar främst om att göra medvetna val då du spenderar pengar. Om du vill kunna förbättra din ekonomi, kanske för att så småningom ta ett samlingslån, så finns det idag en hel del appar som kan hjälpa dig på vägen.

Det finns många fördelar med att använda en app för att hålla koll på sin ekonomi. Dels har du ju alltid appen med dig, dels kan du välja en som hjälper dig med det som du behöver, oavsett om det är att betala räkningarna i tid, jämföra abonnemang, få bättre koll på utgifter eller nå ett sparmål.

Få bättre koll på dina utgifter

Det är inte bara med olika appar du kan få ordning på din ekonomi. Att ta ett samlingslån via Lendo, Advisa eller en valfri aktör kan även det vara en smart idé. Att ta alla små lån och göra dem till ett gör oftast att du sänker dina kostnader rejält.

Bra ekonomiappar att testa

Appar för dig som vill spara

Du som vill komma igång med ett bra sparande, du kan göra det via en bra app.

Dreams

Om du har ett konkret sparmål, för att göra ett dyrare inköp, eller för att spara undan till en resa, så är det oftast lättare att nå ditt mål med appen Dreams. Den har en hel del olika funktioner som gör det lite roligare att spara. sätter upp i appen vad du vill spara till, vad det kostar och när du ska nå upp till det. Sedan så gör denna appen sparandet till ett spel kan man säga.Du kan använda Dreams oavsett om du har Android eller iPhone.

Kostnad: Gratis

‍Karma

Karma är ett smart sätt om du vill dra ner dina matkostnader, sam även göra något för miljön. Idag är det många restauranger och matbutiker som slänger mat, även om den går att äta. Med hjälp av Karma kan du få denna mat till nedsatt pris! Finns tillgänglig för iPhone och Android.

Kostnad: Gratis

Nowo

Om du vill komma igång med ett långsiktigt sparande, så är detta appen du ska satsa på. När du signar dig, så kommer du att få ett fondkonto hos SEB. Appen ser sedan till att du kan spara kontinuerligt. Du kan ställa in att en viss summa ska dras varje dag eller när det finns pengar över. Appen finns för iPhone och Android.

Kostnad: Gratis

‍Appar för dig som vill jämföra priser

Att jämföra priser gör att du kan spara in en hel del pengar!

Matpriskollen

Samma produkt kan ofta kosta olika, beroende på i vilken butik du handlar. Om du tar ner appen Matpriskollen, så kan du hitta vilka butiker som har de bästa priserna. Du kan välja de butiker du oftast går till och sedan ser du varje vecka vad de har för erbjudanden. Kan användas med Android och iPhone.

Kostnad: Gratis

‍PriceRunner

Att använda appen PriceRunner är riktigt smart att göra när du ska köpa någonting, eller rättare sagt det allra mesta. PriceRunner är en jämförelsetjänst där du kan jämföra priser på allt från verktyg till hushållsprodukter. I appen kan du dessutom ställa in så att du får notiser när priset för en specifik vara går ner. PriceRunner finns för iPhone och Android.

Kostnad: Gratis

‍Appar för dig som vill investera

Om du vill göra något vettigt med pengar du har över, så ska du se till att investera. Du har flera appar som kan hjälpa dig med det.

Avanza

Den svenska banken Avanza är ett bra val för dig som vill börja investera. I deras app får du god överblick över ditt sparande, samt att här finns dessutom mycket information för dig som vill lära dig mer om olika strategier för att handla med värdepapper. Appen finns tillgänglig för både Android och iPhone.

Kostnad: Gratis

‍Appar för dig som vill få bättre koll på din ekonomi

Du som vill få en bra överblick och bra koll på din ekonomi, du har flera appar att välja mellan.

Buddy

Denna app, som heter Buddy, det är en smart budgetapp som ger dig en bättre överblick över din ekonomi. I appen får du mata in manuellt vad det är du har för inkomster och utgifter. Sedan kan denna app hjälpa dig så att du inte spenderar allt för mycket pengar. En av de största fördelarna med Buddy är att du kan skapa budgetar med andra människor, vilket kan vara aktuellt om du om din partner delar på utgifter. Appen kan användas på Android och iPhone.

Kostnad: Gratis, men för att få tillgång till appens samtliga funktioner behöver du betala 50 kr i månaden.

‍Kreddy

Appen Kreddy är ett måste om du vill ha koll på din kreditvärdighet! Den är smart att ha om du ska ta ett lån eller bara vill veta hur din ekonomi så att säga mår. I appen kan du ta reda på ditt kreditbetyg (UC) och du får dessutom tips på hur du kan förbättra det. Kreddy tar inte någon kreditupplysning på dig och går att använda med Android och iPhone.

Kostnad: Gratis

‍Collecor betalkoll

Denna app ser till så att du samlar alla dina räkningar till en enda månadsfaktura. Sedan kan du välja om du vill dela upp dina betalningar under månaden eller betala hela samlingsfakturan på en gång. Dessutom så får du hjälp med att betala alla dina fakturor i tid. Det gör att du inte riskerar att få några förseningsavgifter. Bakom denna app står banken Collector, som även kan erbjuda privatlån.

Kostnad: Gratis, men du betalar ränta på de pengar du ”lånar”.

Få bra koll på din ekonomi

Nu har du fått förslag på ett gäng med appar som kan hjälpa dig på olika sätt att ha bättre koll på din ekonomi. Utöver de vi föreslagit så finns det så klart ännu fler. Det bästa är ju att du kan ha hur många appar i telefonen du vill!


Ansök hos
Lendo

Betyg: 7.67/10
Minsta lånebelopp: 10000 SEK
Max lånebelopp: 600000 SEK
Ränta: 2.95% – 29.95%

Beskrivning: Låna upp till 600 000 kr – få förslag från 35 banker